söndag 28 augusti 2011

Uddevalla scrapträff

Igår var jag på en scrappträff i Uddevalla tillsammans med Maria-Therese och Agneta. Vi hade urtrevligt i bilen och vid pysselborden som vanligt. Det är högt i tak och oftast är vi oense om hur man borde göra men det är skönt att bolla idéer med varandra ändå :)

På träffen var det fyra utmaningar och en av dom var att göra en Layout helt fritt, endra kravet var att det skulle finnas 150 ord journaling på. Att skriva 150 ord på och om en layout är inte det lättaste men tanken med utmaningen var just att påminna om berättandet i layouterna och att de ska berätta något för eftervärlden och inte bara vara fina konstverk.

Jag kände för att gör en layout om en kväll med Ladiers Night som avslutades med att få en kram av Brolle. Fånigt roligt! Jag bläddrade i mina papper men slogs plötsligt av iden att göra den grå-röd. Min första tanke var att skita ner bakgrunden med blyerts men jag insåg snabbt att jag aldrig skulle få pappret att se ut som bilden i mitt huvud så jag beslöt att jobba med mist istället. Jag blandade en egen glimmer mist med perfect pearls och distressdroppar, denna gången blev det Herliom gold och black soot. Jag stansade ut QK stjärnor i rött och la på som en mask på pappret och sprayade på min mist. De röda stjärnorna blev läckert sotade och guldglänsande så jag använde den färgade sidan av dom när jag lekte vidare med layouten.
Den svarta fotomattan rev jag för en ruffigare känsla och den tunna röda kanten är en fotomatta som jag skrapat kanterna på med en egde scraper. En stämpel med vingar fick sticka ut på sidorna och sen var det bara rubriken kvar. Jag funderade på om den skulle vara röd el svart och frågade tjejerna som för en gång skull tyckte lika. Den skulle vara grön. Jag tyckte det kändes skumt tills jag hittade en perfekt papper från October afternoon med ett bra, lite tufft mönster i. Stansade ut med Abigail och svärtade kanterna.

Avslutade med Crackle accent på två småstjärnor och sen var jag klar.


Oftast när jag scrappar så blir jag inte helt nöjd, layouten känns lite så där. Men ibland känns det himla bra och man behöver inte pressa den ur sig utan allt bara liksom flyter på. Så var det nu! Helnöjd lämnade jag in layouten till utmaningen.

Jag har aldrig vunnit någon utmaning förut (man ska inte omge sig med scrap-proffs) och fast jag hade med mig Maria-Therese och Agneta och dom lämnat in jättesnygga bidrag så vann jag! Och jag blev så himla glad! Det fanns alltså flera på plats som gillade min stil! Urkul!!! Jag blev superglad och vann ett fint pris med papper från Scrapfabriken. Tack så mycket förresten! Priset kom genast till användning på nästa layout som jag då satt och kämpade med. Men den får ni se om någon dag :)

1 kommentar:

  1. Såååå läcker!!! Är väldigt avundsjuk att du överhuvudtaget kom på tanken att göra journaling runt kanten. Briljant idé!!

    SvaraRadera