måndag 23 januari 2012

Crea amor

En av mina bästa vänner firade 10-årig bröllopsdag i helgen och firade det med en bröllopsfest.

Jag ville gärna ha med mig en personlig present så helt plötsligt fick jag mod att göra min första canvas tavla.

Jag började med att stryka ut några olika grovlekar av strukturpasta. Sen använde jag en mask från prima och strök på ett tjockt lager med gesso.Jag har inte så många olika akrylfärger men jag har upptäckt att man kan bryta akrylfärger med distressdroppar, och vips så kan man få nästan alla färger.

Denna gången tog jag en rosa akrylfärg och bröt den med Vintage photo. Jag tog även gesso och färgade in den med en droppe Vintage photo. Med dessa färger i olika nyanser målade jag canvasduken.


Jag har dekorerat kanterna med kopparfärgat embossingpulver. Jag har även stämplat och embossat ett hjärta med samma pulver.


Vingarna kommer från Panduro, korset likaså. På nyckeln står det Love, den kommer från Tim Holtz.

Hjärtat kommer från Inkido och är målat med vit och röd Crakle paint. Datumstämpeln (som representerar tidens gång) är också från Inkido.

Sen skrev jag ut Crea Amor på min skrivare och limmade fast det på tavlan. Sen spädde jag ut min färg med Allround-media för att få den mer genomskinlig och målade över min text så att den skulle smälta in lagom mycket i tavlan. Mod podge borde funka lika bra till det.

Prova ni också, det är jättekul!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar