måndag 3 september 2012

Handgjorda blommor

Ibland har man inte tillgång till alla sina stansar och punscher utan behöver göra något från början, för hand. Här visar jag hur man kan göra egna blommor. Jag har valt att göra en prästkrage eller nått liknande ;)

Börja med att göra kvadratiska lappar, lika många som du vill ha lager i din blomma. Jag gjorde tre och valde vita eftersom jag skulle göra en prästkrage men annars kan du gärna använda mönsterpapper men tänk på att det är lättare om pappret är tunt.Vik pappret på mitten, rotera ett kvarts varv och vik på mitten igen. Du har då en ny kvadrat som är en fjärdedel så stor som den första.


När du vikt alla tre lapparna börjar du klippa. Kom ihåg att den förment du ser är en av fyra delar som tillsammans kommer bilda din blomma.


Klipp alla delarna. De får gärna vara lite olika stora. Hörnan man också testa sig fram och se hur man ska klippa för att det ska bli så snyggt som möjligt. Om en blomma inte blir så snygg kan du alltid lägga den bakom en annan.


Så här blev mina tre blommor.


Ta en blomma, den minsta, och trä den på en nål eller en brad.


Ta sen den som är aningen större och sätt den bakom dvs under och underst sätter du den största.


Veckla ut braden så att den håller ihop blomman.


Sen kan du försiktigt dra med nageln eller ett verktyg på insidan av kronbladen medans du håller ett finger bakom bladen för att dom ska böja sig lite uppåt.


Klart! Så här såg en blomma ut som jag gjorde tidigare och använde på ett kort.


I mitten på denna blomma hade jag garn för just då hade jag inga brads att tillgå.


Tack för besöket :;

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar