tisdag 15 oktober 2013

Att göra en tavla

Helgen 6-7 oktober arrangerade Svensk scrapbooking en mässa och en träff i Karlstad. I år var det rekordmånga pysslare!
Jag hade förmånen att få hålla i två guider eller demos och det var scrapbooking för nybörjare och Project life, båda tillsammans med Victoria Grundtman. Dessutom kunde man få prova att göra egna kort till sitt livsalbum efter demon.

En annan sak som var väldigt rolig var att sitta och göra en tavla medan mässbesökarna strosade förbi.Jag började med att använda You Do's nya stenciler tillsammans med en strukturmassa, moulding paste för att få en arbetat bakgrund. Det finns bland annat bokstavsstenciler som ha ÅÄÖ.
Dessutom är det så att på de stenciler där det går så skickar man även med "hålet" som du går att använda som mask.


 Jag använder stencilerna mycket för det minskar risken för att ett utrymme på tavlan känns tomt senare. 
Jag lämnar plats för ett foto i mitten. Jag vill ju att det ska vila plant mot duken (eller i det här fallet lådan) 

Nästa steg är att sätta dit fotot.


När fotot är på plats är det bara att limma dit saker. Spetsblommor, mini klädnypor, hjärtbrads, knappar, pappersblommor, nycklar och hänglås, ja nästan allt du kan tänka dig. Men tänk på att måla allt vitt innan du sätter något ovanpå. Du måste alltså måla varje lager riktigt vitt. Du kan använda vit akrylfärg eller gesso, det beror på vilket du tycker täcker bäst. Just den här tavlan är inte klar ännu. Det finns detaljer som ska målas och kanske något utrymme som ska fyllas på. Jag har inte bestämt mig ännu och sandalerna ska få bara i färg eller inte. Sen tror jag att det blir en liten flaska med sand från en strand med här också.
Jag brukar också låta någon detalj behålla sin färg, det förstärker nästan det vita intrycket. Jag låter även vissa färger lysa igenom lite för att det ser mysigt ut.

Efter mycket limmande och målande är tavlan klar! Här har jag valt att ta med en liten flaskpost också :)
Man kan ana att det finns en text inne i flaskan. Och korken går att öppna.

Jag kan bara rekommendera varmt att ni provar, det är jätte kul och det kan inte bli fel. Om det kommer färg på bilden, det gör lätt det, så skriv bara ut en ny kopia och sätt över, eller klipp ut ett skydd och ha ovanpå medans ni limmar. Men för mig var det viktigt att ha bilden där för jag vill ha dekorationerna så nära som möjligt.

Lycka till och fråga om det är något ni undrar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar