onsdag 4 januari 2017

Cassandras bok

För många år sedan fick min son som är nio nu ett påsalbum med bilder på sina närmaste släktingar och vi kallade den för Samuels bok. Nu har jag äntligen tagit mig för att göra Cassandras bok.

Inspirationen kom från Wycinanka och deras fågelholk som är menad att byggas ihop i 3D. Men när jag såg holken samtidigt som feerna såg jag ett minialbum framför mig och så fick det bli.

Jag skar bort plupparna i kanterna som är till för att montera ihop holken och började sedan måla. Jag grundade med gesso och dekorerade sedan med masker och molding paste och chipboard från Wycinanka.

Sen målade jag allt vitt med gesso innan jag tog fram mina färger. På framsidan har jag använt rosa distress ink och bokstäverna är målade med turkos mist.

Glitterlim på feernas vingar och trollspön samt bokstäverna. Cassandra är bara tre och då gäller det att ha mycket glitter.


På insidan av framsidan har jag också använt masker och chipboard från Wycinanka. På några detaljer på fjärilen finns det glitterlim och fjärilen är förresten målad med mist som jag sprayat ut och sedan plockat upp med pensel. Man kan ju ta penseln i flaskan med mist också men jag är lite klumpig på nätterna när jag pysslar och då känns det säkrare att bara spraya ut lite på en plastficka och ta färgen därifrån.

Jag gör nästan likadant när jag färgar med distress ink. En del färger har jag refiller på och då kan jag göra egen mist men om jag inte har det (som på den här lila tex) så trycker jag hårt med stämpeldynan på en plastficka ett par gångner, sprayar på med vatten från en refill-mistflaska och sen plockar jag upp färgen med pensel. Sprätt lätt!
Baksidan har jag använt en egen stencil till stjärnhimlen och använt gelmedium för att färgen inte ska fästa så bra på stjärnorna. Sen har jag sprayat med 13 @rts pearl turkos. Texten kommer från en 13@rts stencil och jag hoppas att hon kan det! Just be happy!


Insidan av baksidan har fått hjärtan och stjärnor från två olika stenciler och ballongerna kommer från en tredje. Sen har jag mistat i lila och lila/rosa och målat med akrylfärg på ballongerna för att verkligen lyfta fram dom.
Nu ska jag bara fylla den med bilder på syskon, mor- och farföräldrar och alla andra viktiga personer och sedan hoppas på att hon kommer gilla sin bok lika mycket som Samuel gjorde när han var liten, och till viss del fortfarande gör.

Material:
Fågelholk
Molding paste (finns inte i webbutiken just nu men säg till så går det säkert att lösa)
Gel medium (finns inte i webbutiken just nu men säg till så går det säkert att lösa)
Masker
Mister
Akrylfärg metallic 
Distress ink
Glitterlim
Feer och andra chipboardfigurer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar