onsdag 12 september 2018

Beskrivning för Vintage tavla från kurs

Halloj!

Idag tänkte jag blogga en tavla som jag gjort, och som många andra också gjort för jag har haft kurs på den båda i Örnsköldsvik och nu senast i Ludvika för en dryg vecka sedan. Flera ville ha en steg för steg beskrivning så här kommer en enklare sådan!Vi började med en pannå i en storlek nära A5. Du kan annars gärna använda en anteckningsbok så blir det en personlig och användbar present.

Måla med Deco arts weathered wood i hörnen och längs kanterna oregelbundet. Weathered wood kan du torka med embossing fönen men det är bra om den inte bubblar. Den blir torr fortare än du tror, känn efter för den är väldigt blank och ser inte torr ut...Måla med crackle paint (också från Deco art) på samma områden som weathered wooden. Måla ganska tunt, och var snabb, för det kommer börja spricka nästan omedelbart. Om du bara vill ha lodräta sprickor, så dra bara penseln lodrätt. Om du vill ha oregelbundna sprickor får du tänka på att dra penseln åt olika håll. Men var snabb för om du målar igen där det redan börjat spricka kan du störa sprickbildningen och det blir inte lika coolt som det skulle kunnat. Man ska inte torka crackle paint med blås för avbryter men oftast sprickbildningen men så snart du är nöjd och det spruckit klart kan du blåsa. På kursen la vi tavlan åt sidan och lät det torka medans vi gick över till nästa steg. 

(Vill man ha tjocka lager och stora sprickor finns crackle paste som man kan använda. Och vill man att det ska vara genomskinligt men ändå spricka så finns crackle glaze, bara så ni vet)

Riv pappersremsor av mönsterpapper och tänk ut hur du vill arrangera dom.
Måla remsorna med matt medium som fungerar ungefär som clear gesso på fram och baksida för att de inte ska suga åt sig massor av mist i ett senare skede. 

Bestäm sedan vilket färgschema du vill ha på din tavla.

Spraya alla kugghjul med en brun 13@rts mist och ev lite old gold.

Ta på Deco art texture sand på en del av näver-hjärtat och torka det. Spraya hjärtat med svart akrylmist men inte heltänkande utan typ 75%. Torka hjärtat och måla på Deco art Quinacridone gold olika tjockt på hjärtat för att få många olika rödbruna nyanser. (se you tube film om rost som jag gjort)

Färga sisalen med mist i en liten plastpåse till önskad färg. Du kan även mista din chipboard fjäril i valfri färg. Annars färgar du den senare med exv inka gold.

Vid behov torka pappersremsorna och montera dom sedan med lim och vissa med 3D kuddar. (Du kan även göra egna 3D kuddar av liquid glass. Lägg på toppar och låt dom torka, sen tar du lite nytt lim och fäster med. Det blir som helt genomskinliga 3D-kuddar i valfri höjd.) 

Fäst ostduk så det kikar fram under pappret på några ställen. (misshandla den först)

Stämpla ev med text, sprickor el liknande för extra ålder, främst på bakgrunden bredvid pappret. 


Spraya hela tavlan med  exv brunt och guld. (eller eget valt färgtema)

Får du för mycket färg kan du sudda med vatten. Du kan även pudra på med lite, lite rainbow color och mista för en liknande men lite annorlunda effekt. 

Torka, måla kanten på tavla och papper med brun eller svart färg, typ torrborstning.

Färga fjärilen med våt pensel och Inka gold eller genom att täcka fjärilen med versa mark och fluffigt borsta på shiny powder. Du kan även lägga på lite glitter splash om du vill ha lite mer bling!
Stämpla titel, gärna med hjälp av ett stämpelverktyg i fall du behöver stämpla flera gånger innan trycket blir som du vill ha det. Du kan även använda ett stickersark för titel. Om du gör en anteckningsbok som ska bli en present är namnet på mottagaren en mycket uppskattad titel. 

Montera kugghjul, sisal och fjäril med hjälp av heavy gel medium.

Klart!

Har du några frågor är det bara att höra av sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar