tisdag 12 maj 2015

Altrat mobilskal

Kom på att jag inte bloggat mitt altrade mobilskal, det måste jag ju såklart göra!Jag hade turen att hitta ett mobilfodral i metall i en realåda och köpte det genast. Min tanke var att det kanske fäster bättre på metall än på plast men det vet jag egentligen inte. På skalet kan man sedan fästa vilka dekorationer man vill för att få en struktur, exempelvis paljetter, bokstäver i kartong eller trä eller göra andra mönster. Jag använde mig dels av en schablon och struktur pasta men ett enklare sätt är att stämpla med hjälp av You do´s 3D glaze (3D lack).


Bred ut en halvtjockt lager med glaze på ett bakplåtspapper (gärna den modellen du kan använda om och om igen), dra ut glazen lite med pipen så att pölen blir större. Ta en stämpel med ett inte alltför detaljerat mönster och dutta stämpeln i din pöl med glaze (tänk dig att du färgar in stämpeln med glaze istället för stämpeldyna) och stämpla sedan på fodralet. Låt glazen torka. Du har nu ett avtryck med 3D glaze på fodralet. Dekorera mera om du önskar. När din baksida ser ut som du önskar så är det dags att sätta på metalltejp. You do´s metalltejp har flera olika fördelar, dels är den syra fri och har en fantastisk glans och dels är den så bra i konsistensen. Det är svårt att förklara men den är liksom lite seg-mjuk vilket gör att den är lätt att forma på dekorationerna och den håller! Den finns i två tjocklekar och här har jag använt den tunna (den tjocka är så tjock så man verkligen känner att det är metall och den har jag bl a gjort charms med). Täck hela ytan med tejp och gnugga sedan försiktigt exv med en stompfer eller något annat lagom mjukt. en tops kanske?


När du fått fram alla detaljer och är nöjd med ditt motiv kan du välja att skita ner det lite. Stryk ut svart akrylfärg över hela baksidan, jag använder fingrarna. Medan det torkar så gnuggar du bort färg lite här och där tills det får ett alldeles lagom slitet uttryck. I gropar och vid kanter kommer det stanna mer färg vilket ger ett extra djup till dina dekorationer.


Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar