torsdag 2 maj 2019

 För ett bra tag sedan fick jag en rejäl utmaning av Åsa. Jag fick nämligen en stor, vit träfisk som hon ville att jag skulle altra till hennes son Viktor. Fisken hade en del mönster i träet och jag fick ingen inspiration eller idé som jag kunde ta tag i med en gång. 

Så fisken har stått och tittat på mig och ibland gett mig lite dåligt samvete men tyvärr ingen vidare inspiration. Men så en dag började jag i alla fall måla den. Brun! Inte så många fiskar är bruna men bilden jag såg framför mig var en steampunk inspirerad fisk i brunt som skiftade i grönt! Och så blev det. Koppar smög sig också in och som av en händelse lite rost också! Konstigt eller hur? Jag som aldrig har rost på någonting...
Det ljuvliga skimret är shiny powder från 13@rts och det behöver något att fästa i, tex akrylfärg. Men min favoritfärg nämligen Deco arts fluid media torkar lite väl fort för att fästa shiny powder i. Så jag kom på att jag kunde blanda i lite extender som gör att färgen torkar långsammare. Efter en stund testade jag att bara måla på lite extender och sen borsta på shiny powder och det gick hur bra som helst! Ta da, ett nytt sätt att fästa shiny powder på! Och det fäster så bra och torkar permanent så att jag till och med kunde måla på med en svart wash för att få den lite mer grungy! Sen rostade jag massor av kugghjul! Och över en lunch med en kollega som föreslog  antingen gammeldags glasögon som man hade förr när man körde bil eller en monokel så kom jag på att det fick bli något i stil med monokel på ena sidan och ett rött Terminator öga på andra sidan. Men det här var nog det jag gjort som var svårast att fota någorlunda vettigt! 


Hoppas ni får lust att vidareutveckla någon egen prydnadssak en dag, med eller utan rost på!

Kram
Wanel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar